Experti: O postupu rozhodla kritika i kolektiv

17.06.2012 17:43

 

Česko - Polskofoto: Reuters

Experti: O postupu rozhodla kritika i kolektiv

17. června 2012  17:04
Čeští fotbalisté po hrozivém vstupu na Euro nakonec slaví účast ve čtvrtfinále. Po prohře s Ruskem 4:1, vyhráli nad Řeckem 2:1 a Polsko na závěr přetlačili 1:0. Co rozhodlo o postupu? Na anketní otázku odpovědělo pět fotbalových expertů.
 

Verner Lička (bývalý trenér): Klíčovým momentem byla správná analýza a vyhodnocení neúspěšného utkání s Ruskem. Pomohla tomu i mobilizace fanouškůa česká hrdost. Následovalo odstraňování herních nedostatků. Od toho zápasu se pak český tým odrazil správným směrem. Začal hrát týmově a mentálně posílil, navíc si uvědomil, že je bez hvězd. Z dobrých hráčů lze pak ale také složit výborné mužstvo.

 

Ladislav Vízek (olympijský vítěz a fotbalovýinternacionál): Výkon reprezentace se lepší zápas od zápasu. Proti Rusku to byla mizérie, s Řeckem už to bylo dobré a naposledy s Polskem Češi zahráli ještě lépe, díky čemuž se na ně nabaluje sebevědomí. Pokud to tak bude pokračovat, soupeři s námi budou mít těžkou práci. Momentálně mužstvo na mě totiž dělá pozitivní dojem: stmelilo se, ostatní hráči podrželi Michala Bílka i Milana Baroše, i když se na ně valila kritika.

 

Petr Uličný (bývalý trenér Sigmy Olomouc): Kritika na národní tým po úvodním střetnutí zapůsobila správně, proti Řecku už podal lepší výkon a do utkání s Polskem už dal všechno, tudíž zaslouženě postoupil. Je to velký úspěch. Trenér Michal Bílek ustál velký tlak, neustále věřil svým vyvoleným, kteří se mu odvděčili vítězstvím ve skupině. Na drDalší články k tématu: Fotbal - ReprezentaceME fotbal 2012